Dieta Gluten Lactose Free
Dostępne warianty: 1200/1500/1800/2000/2200/2500
Dieta bez glutenu i laktozy skierowana jest do osób chcących ze swojej diety wyeliminować laktozę oraz gluten. Jest dietą w pełni zbilansowaną, w której znajdują się wszystkie niezbędne składniki odżywcze, witaminy czy mikroskładniki. Ze względu na specyfikę diety menu pozbawione jest produktów zawierających w swoim składzie gluten i laktozę. W diecie wykorzystywany jest nabiał bezlaktozowy i roślinny oraz produkty naturalnie bezglutenowe.
Dzięki zastosowaniu diety bez laktozy i glutenu zyskasz nową energię i chęć do działania!
UWAGA : Dieta Gluten Lactose Free nie jest wskazana dla osób chorujących na celiakię, co spowodowane jest faktem, iż specyfika powstawania posiłków nie wyklucza zanieczyszczeń krzyżowych i istnieje niewielkie prawdopodobieństwo pojawienia się śladowych ilości glutenu.
Procentowa zawartość makroskładników w diecie Gluten Lactose Free to:
![](f/atak-smaku-dieta-bez-glutenu-i-laktozy-nowe_s000.png)
Przykładowe menu
![](f/dieta_bez_glutenu_i_laktozy_bezglutenowe_muffiny_s000.jpg)
I Śniadanie - Bezglutenowe muffiny jajeczne z warzywami
![](f/dieta_bez_glutenu_i_laktozy_pudding_chia_s000.jpg)
II śniadanie - Pudding chia na mleczku kokosowym z musem malinowym
![](f/dieta_bez_laktozy_i_glutenu_zielony_talerz_z_komosa_ryzowa_s000.jpg)
Obiad - Zielony talerz z komosą ryżową, tofu i batatami
![](f/dieta_bez_glutenu_i_laktozy_weganskie_praliny_s000.jpg)
Podwieczorek - Wegańskie praliny
![](f/dieta_bez_glutenu_i_laktozy_salatka_z_pieczona_ciecierzyca_s000.jpg)
Kolacja - Sałatka z pieczoną ciecierzycą, dynią i pomidorkami koktajlowymi